پسماندموضوع ماده( ١٢ ) آئین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماندها
نیم درهزار ارزش سیف میباشد.
واردات خودرو توسط ایرانیان ساکن خارج از کشور(دارای کارت اقامت)، برای هر ایرانی در سال ١٤٠٤ یک خودرو،
خارج از سقف مذکور، بدون انتقال ارز و از محل ارز در اختیار با نرخ صد در صد(% ١٠٠ ) حقوق ورودی مجاز است.
نرخ حقوق ورودی خودروهای وارداتی از محل ارز تخصیصی موضوع بند(ر) تبصره( ١) قانون بودجه، صد
درصد (% ١٠٠ ) تعیین میگردد.
حقوق گمرکی تمامی ماشینآلات و تجهیزات تولیدی (با رعایت ماده( ٣) قانون جهش تولید دانشبنیان مصوب
١١/٢/١٤٠١ ) ، قطعات مورد استفاده در خطوط تولید، مواد اولیه و واسطه ای تولیدی را به دو درصد(% ٢) کاهش دهد.
بدیهی است در صورت تصویب فهرست اقلام مشمول این جزء از سوی هیأت محترم وزیران، مراتب متعاقباً از سوی این دفتر
ابلاغ خواهد شد.
در سال ١٤٠٤ فقط حقوق گمرکی (ذکری از مالیات ارزش افزوده نگردیده است) واردات دارو و مواد اولیه آن،
ملزومات مصرفی پزشکی، شیرخشک مخصوص اطفال و مواد اولیه آن، کالاهای اساسی، نهادههای دامی و کشاورزی را به
یک درصد (% ١) کاهش دهد. سایر اقلام و کالاهایی که حقوق گمرکی آنها به موجب قوانین و مقررات مربوط زیر یک
درصد (% ١) میباشند به قوت خود باقی است. فهرست شناسه (کد) تعرفه های موضوع این بند یک ماه از لازمالاجراء شدن
این قانون، توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و با همکاری وزارتخانههای امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و
تجارت، جهاد کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه میشود و به تصویب هیئتوزیران میرسد.
توجه: با عنایت به فراز پایانی جزء( ١) بند(ذ) تبصره( ١) تا زمان تصویب و ابلاغ فهرست جدید، کلیه فهرست های ابلاغی
١٤/١٤٠٣/ ردیف تعرفه های مشمول جزء( ٢) بند(الف) تبصره( ٩) قانون بودجه سال ( ١٤٠٣ ) موضوع بخشنامه های شماره ١١٣٨٥٩
١٢٠ سال ١٤٠٣ ، صرفاً در خصوص حقوق گمرکی مبنای عمل خواهند بود.
در اجرای بند (ض) تبصره( ١) قانون بودجه، در سال ١٤٠٤ نرخ ارز مبنای محاسبه حقوق ورودی به استثنای کالاهای
موضوع بند(خ) تبصره( ٢) این قانون که بر مبنای نرخ ترجیحی واحد محاسبه می شود؛ بر اساس میانگین نرخ ارز مرکز
٠٣ مورخ / ١٤٠٤ و نامه شماره ٣٢٢٩٩٣ /١/ ٠٤ مورخ ١٨ / مبادله طلا و ارز در اسفند ١٤٠٣ می باشد. مطابق نامه شماره ٦٠٦٢
١٤٠٣ بانک مرکزی(تصویر ضمیمه)میانگین نرخ ارز مرکز مبادله در مقطع زمانی مورد اشاره، میانگین نرخ فروش /١٢/٢٩
حواله دلار معادل ٦٨١،٩٥٩ ریال و میانگین نرخ فروش حواله یورو معادل ٧٢٥،٩٧١ ریال است. همچنین در خصوص نرخِ
تارنمای ) Fxmarketrate.cbi.ir ارز ترجیحی همچنین نرخِ فروش حواله کالاهای اساسی و ضروری مندرج در سایت
معاملات الکترونیکی ارز) قابل استفاده است.
براساس بند (خ) تبصره ( ١) قانون بودجه، در سال ١٤٠٤ نرخ مالیات بر ارزش افزوده موضوع ماده( ٧) قانون مالیات بر ارزش
افزوده به میزان یک واحد درصد بهعنوان سهم دولت افزایش مییابد تا کل نرخ مالیات بر ارزش افزوده برابر ( ١٠ ) واحد
قانون » ١٤٠٠ ) یا /٣/ مصوب ٢ ) « قانون مالیات بر ارزش افزوده » درصد گردد. بدیهی است مفاد این حکم نافی اجرای
« معافیت واردات مواد اولیه دارویی، شیرخشک وتجهیزات پزشکی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده
١٤٠١ )، نمی باشد.
واگذاری و یا حق استفاده از کارت بازرگانی به غیر تحت هر نوانی اعم از اجاره ، فروش ،عقد قرارداد ،صلح ،اقرار نامه ، وکالت و ... فاقد وجاهت قانونی می باشد و برای طرفین جرم محسوب می گردد که اطلاعات بیشتری را درمورد منع قانونی و تبعات آن در اختیار شما واردکنندگان محترم قرار می دهیم :
کارت بازرگانی در سال های اخیر توسط افراد سودجو برای اشخاص بعنوان حقیقی یا حقوقی دریافت می گردید که این افراد هیچ گونه سابقه ای در امر تجارت و بازرگانی نداشته اند و صرفا جهت فروش و اجاره کارت های بازرگانی به افرادی خاص صورت می گرفت که موجب تخلفات گمرکی می گردید.
در سل 1397 با توجه به قوانین سختگیرانه در زمینه واردات و صادرات کالا و همچنین صدور کارت بازرگانی و صدور مجوز ثبت سفارشات بصورت حواله ارزی و حذف بدون انتقال ارز باعث آن گردیده است که تمامی واردکنندگان جهت دریافت کارت بازرگانی اقدام نمایند.
در تبصره 4 ذیل بند 3 ماده 10آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات در آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات تبصره 4 ذیل بند 3 ماده 10 به صراحت آمده است که کسانی که کارت بازرگانی دریافت کرده اند حق واگذاری و استفاده از مزایای آن را نداشته و در بند 6 ماده 10 هم ذکر گردیده است که اگر مشخص شود پس از صدور کارت بازرگانی آن شخص یا شرکت فاقد شرایطی که اتاق بازرگانی اطلاع داده و نسبت به ابطال کارت بازرگانی اقدام می نمایند و پس از ابطال به وزارت بازرگانی اطلاع داده میشود.
همانطور که در موارد فوق ذکر گردید استفاده از کارت بازرگانی جرم محسوب می گردد و باعث زیانهای بسیاری برای تجار محترم خواهد داشت و نوعی فرار مالیاتی محسوب میشود و کسانیکه مرتکب این عمل شوند به مجازات درجه شش بند 7 ماده 274 اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم محکوم میشوند.
افرادی که تحت عنوان اشخاص حقیقی یا حقوقی کارت بازرگانی خود را در اختیار دیگران قرار میدهند باید مالیات بر ارزش افزوده ، مالیت بر درآمده عوارض و مالیاتهای استفاده از کارت بازرگانی و ارزش افزوده فصلی را پرداخت کنند و هر سال اظهارنامه مالیاتی را به اداره مالیاتی و در صورت عدم پرداخت و بدهی مالیاتی حسابهای دارنده کارت بازرگانی مسدود و ممنوع الخروج میشوند.
1-آگاهی از تعرفه کالای مورد ثبت سفارش 2-اخذ پروفرما از فروشنده کالا 3-مراجعه به معاونت بازرگانی خارجی جهت تکمیل فرم ثبت سفارش. 4-اخذ مجوز ورود کالا طبق جدول مقررات صادرات و واردات از سازمانهای ذیربط. 5-مراجعه به شرکت بیمه و اخذ بیمه نامه. 6-اقدام به ثبت سفارش در بانک واسطه معامله به منظور ثبت سفارش کالا (پس از تکمیل فرم تقاضا برای گشایش اعتبار به انضمام فرم بانکی و پروفرما و بیمه نامه و اجازه نامه نسبت به پرداخت حق ثبت سفارش اقدام گردد.
کلیه کالاهایی مجازی که ارزش آنها بیش از ۸۰ دلار باشد.
چنانچه ارزش مندرج در فاکتور مناسب و واقعی تشخیص داده شود (با توجه به سوابق ترخیص کالای مشابه) پذیرفته میشود.
چنانچه در جداول ضمیمه مقررات صادرات و واردات ورود کالا مشروط به اخذ مجوز به جز مجوز وزارت بازرگانی باشد ، باید علاوه بر ثبت سفارش مجوزهای مقرر لازم نیز اخذ گردد. در غیراینصورت چنانچه ورود کالا صرفأ منوط به مجوز وزارت بازرگانی باشد ثبت سفارش کفایت می کند. ضمن اینکه اگر نیاز به مجوزهای قانونی نیز باشد باید اخذ و ارائه گردد.
هر مسافر (ایرانی یا غیرایرانی) که از خارج کشور یا از مناطق آزاد تجاری – صنعتی به کشور وارد میشوند، علاوه بر اسباب سفر و اشیای شخصی مستعمل همراه خود که به شرط غیرتجاری بودن از پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی معاف است می توانند در سال یکبار کالا به ارزش 80 دلار با معافیت از پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی و مازاد برارزش مذکور را با پرداخت حقوق گمرکی و دوبرابر سود بازرگانی وارد و ترخیص نمایند مشروط به اینکه جنبه تجاری نداشته و از نوع کالاهای ممنوع شرعی و یا قانونی نباشد.
بله هر گذرنامه می تواند تا سقف 20 مترمربع قالی یا قالیچه به همراه خود از کشور خارج نماید.
خیر ورود کالا بصورت نمونه نیاز به ارائه کارت بازرگانی ندارد.
برای ورود ماشین آلات مستعمل ،اولأ باید برای خط تولیدی باشد ،ثانیأ نیاز به تأیید وزارتخانه تولیدی ذیربط می باشد، در غیراینصورت منوط به موافقت کمیسیون موضوع ماده یک آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات می باشد.
چنانچه انبار موردنظر تحت قرارداد با گمرک ایران بوده باشد و شرایط لازم را نیز داشته باشد مانعی ندارد.
مسافران وروی می توانند تا 10000 یورو (یا معادل آن به سایر ارزها) بدون اظهار به گمرک همراه داشته باشند و مازاد آن قابل ورود است به شرطی که در سامانه ارز همراه مسافر به گمرک اظهار شود.برای مسافران خروجی هوایی طبق مقررات بانک مرکزی تا 5000 هزار یورو و مسافران خروجی زمینی تا 2000یورو (یا معادل آن به سایر ارزها)بدون محدودیت قابل خروج است به شرطی که در سامانه ارز همراه مسافر به گمرک اظهار شود. برای کسب اطلاع از الزامات میزان ورود ارز باید به دستورالعمل اجرایی ضوابط ناظر به ارز/ اسناد بانکی و اوراق بهادار بی نام همراه مسافر و فصل هشتم( مواد 113 الی 116) آئین نامه اجرایی ماده(14) الحاقی قانون مبارزه با پولشویی مصوبه 1398 مراجعه شود . در هر صورت عدم رعایت ضوابط موصوف ، مشمول قانون مبارزه با پولشویی و آئین نامه اجرایی آن و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392 خواهد بود.
الف) مصادیق قاچاق مندرج در قانون اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز : برنگرداندن کالای اظهارشده به عنوان خروج موقت یا کرانبری به کشور به ترتیب مقرر در قانون امورگمرکی Pاضافه کردن کالا به محموله عبوری اعم از رویه عبور داخلی و خارجی و تعویض یا کاهش محموله های عبوری اعم از رویه عبور داخلی وخارجی در داخل کشور Pاظهار کالا به گمرک و یا ترخیص یا خروج کالا از اماکن گمرکی با ارایه مجوزها یا اسناد جعلی و یا مجوزهای باطل یا منقضی یا تکراری یا خلاف واقع یا متعلق به غیر یا تحصیل شده از طریق تبانی و یا تقلب *منظور از مجوز های مذکور در این بند به شرح زیر است : 1- مجوز باطل: مجوزی که به هر دلیل، بطلان یا عدم اعتبار یا عدم امکان دریافت آن به هر طریق اعلام و یا ثبت شده باشد؛ 2- مجوز منقضی: مجوزی که زمان اعتبار آن به اتمام رسیده باشد؛ 3- مجوز تکراری: مجوزی که قبلاً از آن استفاده شده باشد. مجوزهای دارای سقف معین، به میزان مستهلک شده تکراری محسوب میشوند؛ 4- مجوز خلاف واقع: مجوزی که مندرجات آن با واقع منطبق نباشد؛ 5- مجوز متعلق به غیر: مجوزی که به اعتبار صلاحیت شخصی صادر شده و ارائه کننده، غیر از شخص صالح و نماینده وی باشد. 6- مجوز تحصیلشده از طریق تبانی و یا تقلب: مجوزی که با پرداخت رشوه یا اعمال نفوذ برای صدور غیرقانونی مجوز، رخنه رایانهای (هک)، وارد کردن متقلبانه داده در سامانهها، دسترسی غیرمجاز یا نظایر اینها تحصیل شده باشد. Pتعویض کالای صادراتی دارای پروانه، مشروط بر شمول حقوق و عوارض ویژه صادراتی برای کالای جایگزین شده Pورود /کالای موضوع بند(ر)ماده ( 122) قانون امورگمرکی مصوب 22/8/1390 به داخل کشور، اعم از مناطق آزاد تجاری -صنعتی و سایر نقاط کشور Pاظهارکالای وارداتی با نام یا علامت تجاری ایرانی بدون اخذ مجوز قانونی از مراجع ذیربط با قصد متقلبانه Pواردات کالا به صورت تجاری با استفاده ار تسهیلات در نظر گرفته شده در قوانین و مقررات مربوط برای کالاهای مورد مصرف شخصی مانند تسهیلات همراه مسافر، تعاونی های مرزنشینی و ملوانی در صورت عدم اظهار کالا به عنوان تجاری به تشخیص گمرک Pخروج کالاهای وارداتی تجمیع شده مشمول تسهیلات قانون ساماندهی مبادلات مرزی از استان مرزی بدون رعایت تشریفات قانونی یا تجمیع تجاری این کالاها یا تجمیع تجاری کالاهای مسافری Pعرضه کالا به استناد حواله های فروش سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی و یا سایر دستگاهها مشروط بر عدم مطابقت یا مشخصات حواله Pعرضه کالا های وارداتی فاقد شناسه کالا و شناسه رهگیری در سطح خرده فروشی با رعایت ماده ۱۳ این قانون مبارزه با قاچاق کالاو ارز Pهرگونه اقدام به خارج کردن کالا از کشور بر خلاف تشریفات قانونی به شرط احراز در مراجع ذی صلاح با استناد به قرائن و امارات موجود ب) موارد قاچاق گمرکی موضوع (ماده 113) قانون امورگمرکی: Pکالایی که از مسیر غیرمجاز یا بدون انجام تشریفات گمرکی به قلمرو گمرکی وارد یا از آن خارج گردد. همچنین کالاهایی که بدون انجام تشریفات گمرکی یا از مسیرهای غیرمجاز وارد کشور شود و در داخل کشور کشف گردد. * تبصره ـ منظور از مسیر غیرمجاز، مسیرهایی غیر از موارد مندرج در تبصره (1) ماده (103) این قانون است Pخارج نکردن وسایل نقلیه و یا کالای ورود موقت، ورود موقت برای پردازش، عبور خارجی و مرجوعی ظرف مهلت مقرر از قلمرو گمرکی و عدم تحویل کالای عبور داخلی شخصی ظرف مهلت مقرر جز در مواردی که عدم خروج یا عدم تحویل به گمرک و یا ترخیص قطعی، عمدی نباشد. * تبصره ـ ارائه اسناد خلاف واقع که دلالت بر خروج وسایل نقلیه و کالا از قلمرو گمرکی و یا تحویل آنها به گمرک داشته باشند نیز مشمول مقررات این بند است ؛ Pبیرون بردن کالای تجاری از اماکن گمرکی بدون اظهار یا بدون پرداخت یا تأمین حقوق ورودی، خواه عمل در حین خروج از اماکن گمرکی یا بعد از خروج کشف شود. هرگاه خارج کننـده غیر از صاحـب کالا یا نماینده قانونی او باشد گمرک عین کالا و در صورت نبودن کالا بهای آن را از مرتکب می گیرد و پس از دریافت وجوه گمرکی مقرر، به صاحب کالا مسترد می دارد و مرتکب طبق مقررات کیفری تعقیب می شود کالای عبور خارجی که تعویض و یا قسمتی از آن برداشته شود کالایی که ورود یا صدور آن ممنوع است تحت عنوان کالای مجاز یا مجاز مشروط و با نام دیگر اظهار شود Pوجود کالای اضافی همراه کالای اظهار شده که در اسناد تسلیمی به گمرک ذکری از آن نشده است، مشروط بر این که کالای اضافی از نوع کالای اظهار شده نباشد. کالای اضافی موضوع ماده (54) این قانون از شمول این بند مستثنی است Pوسایل نقلیه و کالایی که صدور قطعی آن ممنوع یا مشروط است و به عنوان خروج موقت یا کران بری ( کابوتاژ) اظهار شده باشد و ظرف مهلت مقرر به قلمرو گمرکی وارد نگردد. موارد قوه قهریه ( فورس ماژور ) و مواردی که عدم ورود کالا عمدی نیست از این حکم مستثنی است . Pکالای مجاز یا مجاز مشروطی که تحت عنوان کالای مجاز یا مجاز مشروط دیگری که جمع حقوق ورودی آن کمتر است با نام دیگر و با استفاده از اسناد خلاف واقع اظهار شود، کالای عبوری مشمول تبصره (1) ماده (108) این قانون است. منظور از اسناد خلاف واقع اسنادی است که در آن خصوصیات کالایی ذکر شده باشد که با جنس و خصوصیات کالای اظهار شده تطبیق ننماید و یا جعلی باشد؛ Pکالا با استفاده از شمول معافیت با تسلیم اظهارنامه خلاف یا اسناد غیرواقعی و یا با ارائه مجوزهای جعلی به گمرک اظهار شود ؛ Pکالای جایگزین شده ممنوع الصدور یا مشروط یا دارای ارزش کمتری که با کالای صادراتی که برای آن پروانه صادر گردیده است تعویض شود. Pکالای مورد معافیتی که بدون رعایت مقررات ماده ( 120)این قانون به دیگری منتقل شود .
علاوه بر ضبط کالا و ارز ( موضوع مواد 18 و 22 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز): Pکالای مجاز: جریمه نقدی یک تا دو برابر ارزش کالا Pکالای مجاز مشروط: جریمه نقدی معادل یک تا سه برابر ارزش کالا Pکالای یارانه ای: جریمه نقدی معادل دو تا چهار برابر ارزش کالا Pارز: جریمه نقدی ارز ورودی، یک تا دو برابر بهای ریالی آن و جریمه نقدی ارز خروجی یا اقدام به خروج ارز، دو تا چهار برابر بهای ریالی آن و در سایر موارد ضبط ارز انجام نشده و تنها معادل بهای ریالی ارز به عنوان جریمه نقدی اخذ می گردد. معیار محاسبه ارز برای تعیین بهای ریالی در این قانون، بهای ارز موضوع بند (د)ماده (1)این قانون است و در صورتی که اصل وقوع قاچاق ارز و معادل ریالی کل ارز موضوع قاچاق مشخص بوده، اما تفکیک نوع و میزان ارزهای موضوع قاچاق مقدور نباشد، همان معادل ریالی کل ارز موضوع قاچاق مبنای تعیین مجازات است.
طبق ماده 135 قانون امور گمرکی، گمرک ظرف شش ماه از تاریخ امضای پروانه یا پته گمرکی قابل بازبینی می باشد.